Quantcast
Channel: Bolig – Sidsel & Lasse
Viewing all 91 articles
Browse latest View live

Marmeladefabrikken: mere om badeværelsesrenoveringen

$
0
0

Sponsorerede produkter fra Bekko og Billig VVS

sidsel-og-lasse-badevaerelse-marmeladefabrikken-11a

sidsel-og-lasse-badevaerelse-marmeladefabrikken-4a

sidsel-og-lasse-badevaerelse-marmeladefabrikken-3a

sidsel-og-lasse-badevaerelse-marmeladefabrikken-1a

sidsel-og-lasse-badevaerelse-marmeladefabrikken-2a

Toiletrulleholder fra House Doctor, håndklædekrog fra House Doctor, metalreol fra Søstrene Grene, klinker fra Tiles R Usspejl fra BoConcept, vandhane fra Hans Grohe, bundventil fra Hans Grohe, brusebatteri fra Hans Grohe og brusersæt fra Damixa

Hermed lidt flere billeder af vores badeværelse og dét armatur, vi har valgt. Vi skal vist have fat i en vid-vinkel, så man bedre kan fornemme rummet. Klinkerne ser helt psykedeliske ud, når man ser dem helt lige på inde i brusekabinen, haha. Men det er altså en rigtig rar oplevelse at gå i bad derhjemme nu. Det er så fedt at have en åben brusekabine, så man ikke føler sig ”klemt inde” og så er det en lækker luksus at have både ”rain shower” brusehoved og et almindeligt et af slagsen. Førstnævnte er fx rigtig lækkert at bruge efter et dyp i havet. Og til alle jer, der advarede os mod at få lagt sorte klinker, så kan vi hilse at sige, at de grå marokkanske klinker, vi endte med, er som skabt til at skjule kalkskjolder. Win! Og derudover synes vi jo at de er smadderflotte og gode at gå på. De er enormt bløde og glatte, og så patinerer de faktisk med tiden, sådan at de vist nok ender med at blive ret blanke. Vi kan allerede fornemme det nu hvor vi har vasket gulvet et par gange. Det er ret skørt med en klinke, der patinerer, egentlig. Men flot ser det ud :)

Mht. armatur overvejede vi mange forskellige løsninger. Både den helt dyre fra Vola, den trendbaserede med messing überalles og så den mere klassiske fra Hans Grohe, som vi endte med at gå med. Dette var der flere grunde til. Blandt andet er vores brudekabine sådan indrettet, at blandingsbatteriet sidder helt yderst langs væggen. Dette betød at man i det gamle badeværelse skruede op for vandet på en drejeknap, der sad klinet op ad væggen. Og dette var endda inden der sad klinker i brusekabinen. Da først de kom op var vi nødt til at kigge på en løsning, hvor vi kunne flytte knappen ind mod midten. Og her kom Billig VVS på banen – vi fortalte dem om problemet og vores ønsker til brusestang, og de vendte tilbage med et rigtigt fornuftigt forslag. Nu har vi én ”vippefod” i midten af blandingsbatteriet, i stedet for en drejer til både vandstråle og temperatur. Og det har heldigvis løst pladsproblemet. Brusebatteriet er koblet på en brusestang fra Damixa, som vi synes passer godt til badeværelsets stil. Efter vi besluttede os for at gå med brusebatteriet fra Hans Grohe tænkte vi, at det var bedst at være konsekvente med armaturvalg – og derfor fik vi sat vanehane fra samme serie fast på håndvasken. Derudover fik vi anbefalet en smart bundprop, som man ikke behøver koble til vandhanen. Man klikker den blot ned, så lukker den tæt.

Mht. interiør har vi indtil videre holdt rummet ret skrabet. Vi har været så heldige at Bekko ville sponsorere nogle sager til vores nye hjem – heriblandt toiletrulleholder og håndklædekrog. Begge dele er udført i sort metal, og vi har derfor valgt at føre dette videre med en lille sort reol fra Søstrene Grene, hvor tandbørste, cremer m.v. kan stå. Lige nu har vi resten af vores badeværelsessager samlet i bryggersskabene, men på sigt skal vi finde en opbevaringsløsning, som kan monteres i badeværelset. Selvom det så vil ”koste” lidt af rummeligheden. Derudover er tanken at vi måske skal tilføje en enkelt plante eller to og så mangler vi en skraldespand og en lampe, der kan hænge over spejlet. Det må kommer lidt henad vejen. Ligesom at jeg har et ønske om at få skiftet alle vores grå stikkontakter i hytten ud med hvide – men det er bagataller.

Nu har vi brugt vores nye badeværelse i et par måneder, og alt i alt er vi rigtig godt tilfredse med materialevalget. Det er altid et sats at sidde og klikke ting hjem online, uden at vide om det kommer til at spille, når man får det hele monteret derhjemme. Men det gør det heldigvis!

The post Marmeladefabrikken: mere om badeværelsesrenoveringen appeared first on Sidsel & Lasse.


Lys overalt: Philips Hue Go + konkurrence

$
0
0

Sponsoreret af Philips

philips-hue-go-3a

philips-hue-go-5a

philips-hue-go

philips-hue-go-6a

Nu er vi jo flyttet til en lejlighed på Trøjborg i Aarhus N, hvor vi pludselig har egen terrasse og fælles have samt skov, strand og vand inden for meget kort afstand. Det er helt fantastisk at have de muligheder tæt på, og de nye omgivelser gør naturligvis også, at vi tilbringer en hel del flere timer udenfor, end vi gjorde, da vi boede i vores gamle lejlighed i Vesterbrogade. Det passer derfor ret godt ind i vores nye udelivstilværelse, at vi har været så heldige at skulle teste en smart lampe fra Philips Hue serien – nemlig Philips Hue Go, som er en LED-lampe, du let kan tage med dig overalt – også udenfor! Vi havde f.eks. lampen med på stranden ved Riis Skov i sidste uge, som I kan se på billederne ovenfor. Kombinationen af lys fra Hue Go, den lilla skumring og spejlingen fra Aarhus Ø var ret magisk!

Lampen er nem at have med i tasken, den vejer meget lidt og så kan den lyse tre timer på en opladning (eller man kan sætte den til en stikkontakt). Derudover er der flere forskellige lysfunktioner til f.eks. koldt og varmt lys eller forskellige farver-indstillinger som klar blå eller grøn. Vi synes, den er ret hyggelig at have med på stranden eller på terrassen om aftenen, når man gerne vil sidde ude og hygge efter solen er gået ned :) Man kan både vælge en dæmpet belysning til når man skal spille kort eller læse en bog eller en mere kraftig belysning, hvis man skal lyse et større område op (der er også en lille fod under lampen, så man kan sætte den på hæld i en bestemt retning). Selve designet har vi ikke en finger at sætte på – det er meget clean og enkelt, så det passer ind i de fleste hjem og situationer uden at trække alt for megen opmærksomhed. Faktisk har lampen næsten samme størrelse og form som vores morgenmadsskåle, så den kunne let blive forvekslet hjemme hos os, hvis vi ikke var helt vågne ;) Du kan læse om alle lampens funktioner her.

Nu til konkurrencen – for at vinde en Philips Hue Go, skal du, i kommentarfeltet til dette indlæg, fortælle om hvilken situation, du selv ville bruge lampen i :) Husk også at skrive din mail i e-mail-feltet, så vi kan kontakte dig. Vi trækker en vinder d. 13/9. Good luck!

The post Lys overalt: Philips Hue Go + konkurrence appeared first on Sidsel & Lasse.

Philips Hue Go vinder + rabatkode

$
0
0

Sponsoreret af Philips

philips-hue-go-7a

philips-hue-go-2a

philips-hue-go-10a

philips-hue-go-8a

Som I kan se, fandt vi selv et par forskellige anvendelsesmuligheder til vores Philips Hue Go LED-lampe :) Den kan være med til at skabe en ret hyggelig stemning, når man har besluttet sig for at klemme det sidste potentiale ud af sensommeraftenerne inden efteråret endegyldigt træder ind. I havde også selv en del gode bud på forskellige situationer, hvor lampen kunne bruges – telttur, aftengåtur med hunden, på terrassen, ved siden af vildmarksbadet (misundelse herfra!), som læselampe og mange andre gode forslag.

Vi har trukket en tilfældig vinder, og det blev tekniknørden Sandra, som skriver følgende: Jeg bor i lejlighed med min kæreste og vi er lidt af nogle tekniknørder. Vi har i forvejen Philips Hue pærer i det meste af lejligheden og de er ydermere koblet til vores Google Home, så vi kan styre alt lys med stemmen. Vi er super glade for det, da det er en enormt brugervenlig løsning og så er farverne virkelig flotte. Phillips Hue Go ville være perfekt til vores hjem og den skulle helt klart med ud på hyggelige skovture og vin-aftener langs Odense Å. – Tillykke Sandra, vi har sendt dig en mail! :)

Til jer andre, der deltog i konkurrencen har vi en lille trøstepræmie: koden “HUEGO” giver 5% rabat på lampen, som du kan finde lige her. Koden gælder hele september måned :)

I kan også læse lidt mere om lampen her, og hvordan vi selv bruger den i og uden for vores lille hjem :)

 

The post Philips Hue Go vinder + rabatkode appeared first on Sidsel & Lasse.

Indretning med homeish

$
0
0

Reklame for homeish

homeish-sidsel-lasse-3a

homeish-sidsel-lasse-6a

homeish-sidsel-lasse-4a

homeish-sidsel-lasse-8a

homeish-sidsel-lasse-5a

homeish-sidsel-lasse-1a

Nordal metalreol, Green Factory Terrarium, DISC pendel

Det går så småt fremad med indretningen af lejligheden! Vi er næsten færdige med renoveringen, faktisk mangler vi bare at sætte en emhætte op i køkkenet og så et par skabe og lamper hist og her. Som I måske ved har vi – foruden køkken-alrum, bryggers og badeværelse – tre værelser, hvoraf to af dem lige nu fungerer som henholdsvis gæsteværelse og roderum. Gæsteværelset begynder især at ligne noget efter at vi har fået sat den sejeste Nordal-reol på hjul ind, som vi har fået fra homeishI reolen har vi valgt at stille de fleste af vores bøger sammen med et par planter, magasiner og andet nips. Vi synes, møblet passer godt ind i lejligheden, hvor vi går efter et ret rent udtryk uden at det bliver upersonligt eller koldt. Det interiør vi vælger, skal passe til lejlighedens stil med de fritlagte bjælker, fuldmurede vægge og sjove detaljer rundt omkring. På samme måde har vi forsøgt at vælge nogle lamper, som vi også synes passer ind. Vi har blandt andet valgt den seje DISC pendel med messingdetaljer, som matcher messing-håndtagene på alle vores sorte fyldningsdøre. Vi synes, lampen står rigtig godt til de rustikke elementer i lejligheden – den er hverken for shabby chic eller for nymoderne.

Efter at have fået meget mere plads og lys end i den gamle lejlighed er vi også blevet ret glade for at købe planter og generelt sørge for, at der er lidt grønt i de fleste rum i lejligheden. Derfor er vi også ret vilde med det seje terrarium fra Green Factory – sådan et har vi aldrig prøvet at have før. De er ret specielle, da de er små økosystemer, der i de første 4-8 måneder faktisk kan klare sig uden vand og først skal vandes herefter. Vi er ikke altid lige gode til at passe på vores planter, så det er ret smart at man kan se på terrariet, når det skal ha’ vand – nemlig når der ikke længere er kondens på indersiden af glasset.

Bor du i København, kan du selv aflægge homeish et besøg – de har en super sej butik i København SV, der har åbent alle syv dage i ugen. Butikken byder på et nøje udvalgt sortiment af seje møbler, lamper, planter, spejle og meget mere fra brands som f.eks. Nordal, Design by us og Louise Roe Copenhagen. Der er især fokus på smukke naturmaterialer og en snert af vintage-look uden at kammer over. Vi er fans!

The post Indretning med homeish appeared first on Sidsel & Lasse.

10 boliger, vi har kigget på

$
0
0

vinduer-sidsel-lasse-marmeladefabrikken

Nu har vi jo købt vores dejlige marmeladefabrik på Trøjborg og skal ikke sælge den lige foreløbigt. Men det betyder ikke, at vi er holdt helt op med at kigge på spændende boliger ;) Man er vel stadig nysgerrig! Og efter at have browset boliger dagligt i næsten to år før vi fandt det rigtige, er det næsten blevet en vane på linje med at læse nyheder eller tjekke Facebook. Også efter vi købte vores nuværende lejlighed. Og det kan da godt give et lille gib i én, når vi falder over noget vildt sejt, selvom vi selvfølgelig ikke skal købe!

Her er 10 seje boliger, vi har kigget på den seneste tid:

Rungstedvej 18 – Hvis vi var så heldige at have et pengetræ, havde vi købt denne bolig på stedet. AV for et lækkert hus. Dinesen-gulve, snedkerkøkken.. det er næsten for meget af det gode!

Grønnegade 93, 3. – Denne lejlighed har vi faktisk været til fremvisning på, og nu er der endelig kommet billeder i salgsopstillingen. Køkkenalrummet er simpelthen så hyggeligt.

Møllestien 57 – Okay, Rungstedvej 18 får altså skarp konkurrence af dette lækre sted. Hold nu op, hvor er det fint og hyggeligt. Og så ligger det jo lige midt på Aarhus’ Margueritrute – Møllestien. Fun fact: det var faktisk billeder fra den nyrenoverede kælder i denne bolig, der inspirerede os til at male vores døre sorte :)

Sonnesgade 1 – Denne bolig er lidt pudseløjerlig, og måske ikke umiddelbart vores stil (i hvert fald facaden), men den har nogle virkelig lækre løsninger indvendigt! Især trappen og det kombinerede badeværelse og walk-in sukker vi over.

Kystvejen 45, 4. – Der er nu noget charmerende over herskabslejlighederne på Kystvejen. Hvis denne fik en kærlig hånd, kunne den virkelig komme til at stå skarpt!

Thunøgade 19, st. tv. – Denne lejlighed har nogle virkelig fine detaljer, og så står den faktisk til en ret god pris (efter Aarhus-standarder). De flotte vinduespartier gad vi godt have.

Helga Pedersens Gade 7, st. 1 – Normalt er vi ikke så meget til byggeriet på Aarhus Ø, men den her lejlighed er da for blæret! Vild loftshøjde, åbne rum og måske Aarhus’ bedste udsigt.

Bülowsgade 22B – Ikke så mange dikkedarer, bare et virkelig hyggeligt byhus med en endnu hyggeligere baghave!

Sølystgade 48, st. – En knap så dyr lejlighed, som måske ikke er helt mindblowing, men den har bare nogle virkelig fine løsninger og detaljer :)

Arnakvænge 2, 1 tv. – Lidt af en egoistbolig, men hold op en fin en af slagsen. De sprossede vinduer er så flotte!

Et af vores vennepar har i øvrigt lige sat denne lækre, nyistandsatte lejlighed til salg på Frederiksbjerg. Også værd at kigge på!

The post 10 boliger, vi har kigget på appeared first on Sidsel & Lasse.

Marmeladefabrikken: tanker om drømmekøkkenet

$
0
0

Sponsoreret af Gram

gram-koekken-1a

gram-koekken-1c

Sådan ville vores køkken se ud med én af de flotte komfurer fra Gram.

I samarbejde med Gram skal vi i dag snakke lidt om drømmekøkkener og valg af elementer hertil. Gram begyndte i 1901 som et lokalt foretagende i den lille sønderjyske by Vojens og har i dag stort hovedkvarter i Kolding. Brandet er især kendt for deres køle/frys-løsninger og knowhow, men faktisk sælger de i dag næsten alt i hårde hvidevarer, emfang og kogeplader. Dengang var det dog primært køleteknikkerne, der fik sat Brødrene Gram på landkortet – de leverede blandt andet maskiner til de første, danske isfabrikker. Uden Gram havde der ingen Luxus Stang været ;) I dag er der dog andet end ispinde på menuen – blandt andet fører Gram et stort udvalg af kvalitetskomfurer udstyret med de nyeste teknikker på området, heriblandt pyrolyse, kombiovne med dampfunktion samt ovne med mikrobølge-funktion. Vi har selv valgt en pyrolyseovn til vores køkken, da vi laver relativt meget mad – og mad der gerne oser og sviner – så vi håber på at kunne slippe for at stå med ovnrens til op over begge albuer ved at anvende den smarte, selvrensende funktion. Vi må dog også indrømme, at kombiovn med damp var en fristende valgmulighed. For nogle uger siden smagte vi brød på Food Festival, der var bagt i en dampovn, og hold nu op, det var lækkert! Fuldt ud på højde med brød fra et godt bageri. Desværre bliver det lidt overkill med begge slags ovne for vores vedkommende, så vi må fortsætte turene til Nr 24 og Mor Anna efter godt brød :)

gram-koekken-4a

gram-koekken-emhaette

Vi mangler faktisk stadig en emhætte i køkkenet. Måske én af disse fra Gram bliver løsningen. Hvilken er mon flottest?

gram-koekken-6a

Faktisk var vores oprindelige køleskab i Marmeladefabrikken fra Gram, og på trods af mange år på bagen fungerede det stadig upåklageligt, hvilket vidner om den kvalitet og holdbarhed, brandet slår sig op på. Havde det været en mulighed at installere køleskabet i det nye køkken, havde vi nok gjort det, men i stedet fik det en ny, glad ejer – nemlig en venlig kvinde fra Harlev, hvis eget køleskab netop var stået af. Det var dejligt at kunne hjælpe hende og samtidig give køleskabet et forlænget liv. Og så kunne det tænkes, at vi skal kigge på en emhætte fra Gram, når vi får ledig tid i kalenderen til at sætte sidste hånd på køkken-setuppet. Vi har for sjov leget med tre forskellige løsninger ovenfor – lad os gerne vide, hvad I synes fungerer bedst :)

Og nu til en snak om vores køkken og de drømme, vi har gået med i den forbindelse. Et drømmekøkken er – som så mange andre ting – relativt. Havde vi haft 300.000 at lave køkken for, havde vores drømme set anderledes ud. Men sagen var den, at vi havde 50.000, og så måtte vi justere ønskerne derudfra. Jeg synes faktisk ikke vores køkken er blevet mindre drømmeagtigt af den grund. Det gør mig stadig glad hver morgen at træde ud på de bløde klinker, at sprede udstyr udover det store køkkenbord, når jeg skal lave morgenkaffe, at skovle 17 kilo brugt service ned i opvaskemaskinen efter gæstebesøg og så videre, og så videre. Køkkenet passer godt til den øvrige lejlighed, og gør ikke alt for meget væsen af sig. Havde vi villet det anderledes, var vi gået efter de mere markante løsninger, der skyder op hos producenterne i øjeblikket. Sorte fronter, tombak eller noget i den dur. Men vi var nok mere ovre i en stil, der lagde sig op ad landkøkken og sydlandsk bistro.

gram-koekken-1b

De fire køkken-layouts vi valgte fra.

Vi rådførte os jo med jer, da vi stod overfor valg af layout til vores køkken. Det gav en masse gode inputs, som vi sidestillede med de plantegninger, vi fik (og som I kan se i collagen ovenfor). Herefter stod det relativt hurtigt klart, hvilken vi skulle gå med, for at få mest ud af kvadratmeterne. Som I kan se på billederne gik vi med parallelkøkkenet, men valgte at pille overskabene ned. Det har givet en masse luft og lys. Og så er elementerne ca. 6-7 cm højere end de foregående, hvilket er genialt til os høje mennesker, der ellers står helt skutryggede, når vi skal hakke løg ;) Når det kommer til køleskab, ovn, kogeplade og opvaskemaskine besluttede vi os ret hurtigt og spontant for, hvilke løsninger vi skulle have. Her havde det nok været rarere at tænke tingene lidt grundigere igennem. Fx kan vi godt blive i tvivl om, om vores nuværende køleskab har plads nok. Men det skulle gå lidt stærkt, så det var sådan, det blev. Som I kan se på billederne, så er køkkenet stadig ret skrabet i sit udtryk – på sigt er det meningen at vi får tilføjet lidt hylder, planter, billeder og en væglampe. Men hellere gøre det lidt ad gangen, så vi ikke skal træffe flere forhastede beslutninger :)

Selve processen med at sammensætte og montere sit eget køkken har krævet en stor portion tid og tålmodighed, men i dag er det heldigvis det hele værd. Hvis vi skulle fremhæve nogle overvejelser, det er vigtigt at gøre sig i forbindelse med køb af nyt køkken og nye hårde hvidevarer hertil, ville det være følgende:

  • Hvordan bruger I jeres nuværende køkken? – Har I gang i fem gryder til hvert aftenmåltid? Bruger I primært jeres ovn til at bage i? Finder I tilbud i supermarkedet og fylder en masse i fryseren? Lad svarene guide jer i jeres valg af nye hårde hvidevarer.
  • Er I indstillede på at ændre køkkenets nuværende plantegning? Det vil i langt de fleste tilfælde komplicere processen yderligere, men kan samtidig åbne op for bedre pladsudnyttelse, mere luft og pænere løsninger.
  • Vil I have indbyggede hårde hvidevarer, eller skal disse være synlige?
  • Vil I prioritere specialfunktioner – fx dampfunktion i jeres ovn?
  • Hvor skal jeres hårde hvidevarer placeres? Vil I fx have indbygningsovn og induktionsplade for sig eller samlet i et komfur?
  • Vil I have skuffer eller skabe? Skuffer er som oftest en dyrere løsning, men giver et fantastisk overblik og en god opdeling i køkkenet.
  • Vil I gerne prioritere at jeres hårde hvidevarer har et lavt støjniveau? Fx ved køb af en støjsvag opvaskemaskine?
  • Har I opbevaring til fx glas eller service andre steder i jeres bolig – fx i et vintrineskab – eller skal køkkenet kunne rumme det hele?
  • Hvilken belysning ønsker I? Indbygningsspots, pendler eller noget helt tredje?
  • Vægter I æstetik eller funktion højest? Med andre ord skal køkkenet ligne et skrabet designmøbel eller et fuldtudstyret industrikøkken?
  • Hvordan skal køkkenet spille sammen med resten af boligen? Er det et spisekøkken, del af et køkken alrum eller “bare” et mindre rum i boligen, hvor der udelukkende skal laves mad?
  • Vil I selv sætte køkkenet op, eller vil I have professionel hjælp? Vi satte selv 80% af køkkenet op og fik så hjælp til det sidste. Set i bakspejlet ville vi dog hellere ha’ betalt os fra hele opsætningen. For det er altså ikke (nødvendigvis) helt let.
  • Hvilke etaper er der i jeres køkkenprojekt? Dette er fx vigtigt ift. at få bestilt elektriker og VVSer i god tid (med mindre I selvfølgelig køber jer til en samlet løsning).

Hvis I selv har gode tips og erfaringer med køkkenprojekter eller valg af hårde hvidevarer, er I velkomne til at tilføje disse i kommentarfeltet :)

Læs mere om Grams produkter her.

The post Marmeladefabrikken: tanker om drømmekøkkenet appeared first on Sidsel & Lasse.

Vores nye spisebord fra Træmand

$
0
0

traemand-dk-plankebord-5a

traemand-dk-plankebord-3a

traemand-dk-plankebord-2a

traemand-dk-plankebord-1a

300 x 110cm spisebord i sortolieret eg med metalben fra Træmand  /  Vaser fra Hübsch hos Bekko (gave)  /  Stole fra Børge Mogensen købt på DBA

Som nogle af jer muligvis har bemærket på Instagram, så har vi endelig fået os et nyt spisebord. Bordet hentede vi en solrig september eftermiddag hos Træmand i Klostergade. Med sine 300x110cm og omtrent 100 kilo i kampvægt havde vi en ret stor udfordring foran os ift. at få bordet hjem i Marmeladefabrikken! Og det startede da også skidt ud, da vi blev brændt af af Mover, som vi ellers havde bestilt til at fragte bordet fra Aarhus C til Trøjborg (så ingen anbefaling til dem desværre..). Heldigvis havde Træmanden selv, Lasse, en kontakt til Danske Fragtmænd og få minutter senere ankom et ordentligt skrummel af en lastbil. Vi baksede bordet op i lastrummet og kørte så afsted. Det “sjove” begyndte først for alvor, da vi igen fik bordet ud på gaden og skulle bugsere det ind i baghaven og videre op på vores terrasse. Det var sgu rimelig heldigt, at bordet ikke skulle højere op end stueetagen – så havde vi været nødt til at vælte en ydervæg og have fat i en kran, tror jeg! Med hjælp fra flyttemanden og min far gik det lige akkurat at tilte bordet ind ad vores terrassedør. Da bordet først stod indenfor havde vi det alle, som om vi havde været til en times crossfit. Vi var helt rødbedefarvede!

Men hvilket bord! Det var alle strabadserne og pengene værd :) Det fine ved Træmand er, at man stort set kan designe sit bord, lige som man vil ha’ det. I vores tilfælde var vi ret sikre på, at bordpladen skulle laves i eg – og gerne mørkbejdset, så det passede til hanebjælkerne derhjemme. Benene skulle være så enkle som muligt, hvorfor vi endte med at gå med helt klassiske, rektangulære stolpeben i sort metal. Da vores stue/køkkenalrum er så stort og aflangt (10,5 x 3,5 meter for at være helt præcis), tænkte vi, at bordet skulle være ligeså. Vi er generelt ret vilde med communal dining-stilen, og særligt dette bord hos caféen Federal i Barcelona har vi været ret forelskede i – ikke mindst grundet størrelsen. Så derfor endte vi altså også selv ud med en mastodont af en bordplade. Heldigvis passer bordet rigtig godt ind i de rammer, det var tiltænkt, og vi bruger det flittigt både som spise- og arbejdsstation. Vi er sikre på, at vi kommer til at få mange års glæde ud af vores nye møbel, og skulle vi blive trætte af udseendet, så er eg jo heldigvis et organisk materiale, der kan slibes og behandles på ny. Dét, kombineret med tanken om, at bordet er produceret lige her i Aarhus, synes vi er ret fint.

Udover at have erhvervet os et nyt bord, så var vi også heldige at falde over fem stole fra Børge Mogensen i modellen J39 (eller Folkestolen, som den også kaldes) på DBA i sidste uge. Sælger skulle tilfældigvis en tur til Trøjborg, så vi fik dem leveret til døren og fik endda lovning på, at han ville kigge efter en håndfuld mere til os. Så fornemt! Stolene er virkelig smukke og står med flot patina. De er i egetræ ligesom bordet, men ser ud til at ha’ fået en lysere oliebehandling. De to nuancer er et godt match, synes vi, og så sidder man heldigvis godt i stolene. Efter at have siddet på klapstole i et halvt år er vi altså klar til en lidt bedre siddekomfort! But it was worth the wait… :)

Hvis I selv skulle være blevet lune på et bord fra Træmand, er det muligt at få pris på forespørgsel. På deres Instagram-profil lægges der også jævnligt forskellige borde op, som man er velkommen til at spørge nærmere ind til. Her er det også muligt at få at vide, hvis de afholder auktion på et bord. I kan også altid skrive med jeres idéer og drømme – som vi gjorde – og så kan gutterne give et bud på, hvad der kan lade sig gøre indenfor hvilken budgetramme.

The post Vores nye spisebord fra Træmand appeared first on Sidsel & Lasse.

Video: Rundtur i vores renoverede lejlighed

$
0
0

dsc04450-2

Så kom tidspunktet endelig, hvor vi synes, lejligheden var fin og færdig nok til at lave en rundvisnings-video! Som I kan se i videoen, er der sket en hel del, siden vi overtog lejligheden tilbage i april i år. Det har været nogle lidt hårde måneder, men vi er virkelig glade for det resultat, vi er endt ud med. Og så er vi også lidt glade for, at vi ikke vidste, hvad det var, vi gik ind til, da vi flyttede ind i lejligheden. For så ville vi næsten have været opgivende fra starten. Det handler vist bare om at kaste sig ud i det og så føle sig virkelig glad og tilfreds, når man er færdig ;) Jo, det er rigtig hyggeligt at renovere lejlighed og sætte sit eget præg. Men på et tidspunkt når du til et punkt, hvor du bare gerne vil være færdig. Det punkt nåede vi nok 1-2 måneder før vi rent faktisk var færdige, haha. Men nu nyder vi det bare! :)

Tjek eventuelt vores videoer af den helt urenoverede lejlighed og vores terrasse-makeover med Silvan :)

The post Video: Rundtur i vores renoverede lejlighed appeared first on Sidsel & Lasse.


Marmeladefabrikken: Badeværelset #4

$
0
0

Sponsoreret af Ifö

ifo-sidsel-lasse-11a

ifo-sidsel-lasse-6a

ifo-sidsel-lasse-7a

ifo-sidsel-lasse-8a

ifo-sidsel-lasse-14a

Ifö Spira toiletsædeIfö Spira skylleknapIfö Spira toilet og Ifö Icon håndvask

Vi er nået til sidste indlæg i rækken om vores nyrenoverede badeværelse i Marmeladefabrikken. Denne gang har vi lavet et par før/efter-billeder, så I mere konkret kan se, hvad vi har ændret – hvilket ikke er så lidt endda! Badeværelset var det rum i lejligheden, der kaldte mest på en kærlig hånd, og derfor var vi også nødsaget til at starte mere eller mindre forfra med samtlige elementer. Processen så nogenlunde således ud i gøremål:

1) Vores murer fjernede samtlige klinker fra badeværelsegulvet og brusenichen og lagde nye klinker inklusiv kantklinker på gulvet, 2) Vi vaskede væggene rene for nikotin og skjolder med grundrens, 3) Vi malede vægge og loft med hvid vådrumsmaling, 4) Vores VVSer monterede toilet, håndvask og armatur, 5) Vores murer fugede i vådzoner med silikonefuge, og vi fugede resterende klinke- og listekanter med akrylfuge, 6) Lasses far monterede ny lampe, nyt spejl + toiletrulleholder og håndklædekrog.

Renoveringen har både gjort underværker for rumfornemmelsen og indeklimaet på badeværelset. Der lugter ikke længere af bodega (!) og takket være gulvvarme og udluftningskanal er der ikke den mindste smule fugtigt derinde. Det havde vi ellers været en smule nervøse for, da der var begyndende skimmelsvamp i brusenichen, da vi overtog lejligheden og altså ingen vinduer til hurtigt at lede fugten væk med. Det lader dog til, at det ikke bliver et problem fremadrettet. Det er fantastisk, hvad man kan gøre ved et rum med lidt nye materialer og en masse arbejdstimer. Sidste etape i processen bliver at finde en passende lampe, der kan hænge over spejlet og så nogle pæne opbevaringsløsninger. Sidstnævnte kunne godt gå hen at blive lidt svært, for vi er blevet ret så glade for de luftige rammer – måske vi ender med at udnytte loftshøjden og hænge nogle hylder højt oppe i rummet. Vi får at se…

Som vi har skrevet om i de første indlæg om badeværelset her, her og her, så valgte vi at montere et Ifö-toilet fra Spira-serien i det nyrenoverede badeværelse – en beslutning, vi har været rigtig glade for siden. I kan læse mere om serien og se hele udvalget af produkter her.

Til sidst vil vi gerne komme med et par gode tips og ting, man skal huske på, når man renoverer sit badeværelse – måske har I også nogle tilføjelser?

  1. Sorte klinker på et badeværelse er oftest et no-go! Vi var lige ved at vælge sorte klinker, men I talte os fra det – der er nemlig meget kalk i det danske vand – især i Aarhus – og det giver ekstra tydelige kalkaflejringer, hvis man har sorte klinker på badeværelset.
  2. Skal du i forvejen pille ved klinkerne, så overvej, om du skal have gulvvarme. Og hvis du skal brække klinkerne op, så få en professionel til at gøre det – så undgår du at ødelægge gulvvarmen, der måske allerede ligger der og at ramme vandrør, der pludselig sprøjter vand ud i hele badeværelset.
  3. Måske virker det som en god idé med reoler og hylder, hvor dine toiletsager mm. står fremme – men det kan hurtigt komme til at se rodet, proppet og uorganiseret ud, når det hele står synligt fremme. Vi er klare tilhængere af at gemme det hele væk bag låger, underskabe og eventuelt i andre rum (f.eks opbevaring af håndklæder i bryggerset, hvis man er heldig at have sådan et).
  4. Tjek op på kravene for, hvad du skal bruge af materialer på dit badeværelse – badeværelset er et vådrum, hvilket f.eks. kræver at du bruger vådrumsmaling på væggene og en bestemt type fugemasse, der er god i vådrum.
  5. Sørg for, at der er gode lys- og luftforhold på badeværelset, især hvis det er et badeværelse uden vinduer som vores. Hvis det virker som et fugtigt rum, kan det være en god idé at få optimeret udluftningsmulighederne. Og med lys er det selvfølgelig vigtigt, at hele badeværelset er lyst ordentligt op, når der nu ikke kommer noget dagslys ind.
  6. Skal du have nyt toilet, er det en god idé at vælge et vandbesparende ét af slagsen. Både for miljøets skyld og for din egen pengepungs skyld. Vores toilet fra Ifö bruger 2 liter til små skyld og fire liter til store skyl, hvor et normalt toilet ofte bruger henholdsvis 3 og 6 liter.

The post Marmeladefabrikken: Badeværelset #4 appeared first on Sidsel & Lasse.

Detaljer fra Marmeladefabrikken

$
0
0

lejli1

lejli8

lejli3

lejli2

lejli4

lejli5

lejli6

lejli9

lejli7

Det er ved at være lidt tid siden vi sidst har vist billeder fra vores lejlighed. Som I ved, er vi efterhånden færdige med alt, der hedder renovering. Kun udskiftning af persienner og stikkontakter står stadig på to-do’en, og begge dele får vi forhåbentlig klaret i løbet af februar måned. Til gengæld føler vi stadig, at vi har et stykke vej igen, når det kommer til møblering. Vi flyttede som bekendt fra 40 til knap 120 kvadratmeter, og undervejs i flytteprocessen har vi solgt og foræret mange møbler væk. Dette betød, at vi stort set startede forfra, da vi rykkede ind i Marmeladefabrikken. Grundet boligkøbet har der været lavvande i kassen, og vi har derfor skullet tænke kreativt og måned for måned prioritere, hvad vi ville kaste penge efter. Vi har været ret opsatte på at indrette os med ting, vi gider se på de næste mange år. Det er bedre både for vores pengepung og for planeten. Konsekvensen af dette har været, at vi har kastet en del penge efter fx spisebord og spisebordsstole. Til gengæld har vi også fået de fineste Børge Mogensen-stole i patineret eg og ditto spisebord i sortolieret eg fra Træmand, og det er på mange måder blevet boligens hjerte. Stolene er købt brugt, og det samme er vores cognacfarvede lædersofa, som vi fandt til 2000 kr. på DBA. Intet mindre end svineheldigt, var det fund! I det hele taget har vi forsøgt at få en del genbrug ind i boligen. Fx også to lampeskærme fra loppis i Sverige, min morfars olielampe og Lasses forældres rygebord. Det er dejligt at have nogle elementer spredt rundt i lejligheden, der bærer på noget historie. Andre ting har vi købt fra nyt. Fx vores sofabord og skab fra IKEA Stockholm-serien. To virkelig gode køb, der passer som fod i hose med de andre møbler.

Væggene forsøger vi også så småt at få gjort mere spændende med kunst og billeder. Blandt andet en Louise Bourgeois-plakat (værket “San Sebastienne”), som vi købte på MoMa i NYC og en Lucien Freud-plakat, som jeg både synes er sej og lidt uhyggelig, haha. På sigt kunne det være fedt at investere i nogle originale værker til væggene også, men vi skal nok lige sætte os en smule mere ind i kunstverdenen herhjemme og hvad vi godt kan lide. Indtil da klarer vi os fint med plakater. Vores to gæsteværelser mangler at få en kærlig indretningshånd. Det største af dem indholder det mest basale – en seng og en reol, men det kunne godt trænge til at blive gjort en smule mere hyggeligt og hjemmeligt. Det lille gæsteværelse er stadig depotrum, og det er her de sidste flyttekasser, finérplader og toiletsager gemmer sig. I løbet af de kommende par weekender har vi sat os for, at der skal ryddes op og så har vi et spændende samarbejde i pipeline, der gerne skal gøre rummet en del mere hyggeligt at opholde sig i! Men mere om det lidt senere på måneden ;)

Det er skægt at se billederne ovenfor i samlet rækkefølge – vi har virkelig formået at indrette os monokromt og så med en masse brune (træ)elementer! Vi er helt klart mest til et roligt, nordisk udtryk og så mange naturmaterialer som muligt, men på sigt skal vi lige have hevet lidt farve ind i lejligheden også ;) Måske et par sengetæpper, en puf og nogle billeder i nogle flotte, klare farver kunne være en start :) Bortset fra det halvfærdige møblement er vi for alvor ved at føle os hjemme her på Trøjborg. Det er skønt at kunne invitere gæster og have god plads til at lave mad, opvarte og invitere til langbordsmiddag. Og så er Marmeladefabrikken bare et rigtig dejligt sted at opholde sig – både sommer og vinter. Vi føler virkelig, at vi har skudt papegøjen! Her i løbet af december og januar har det været så hyggeligt at gå og tænde lys og lyskæder herinde og nyde gulvvarmen i badeværelset, og til foråret bliver det fantastisk atter at kunne pakke havemøblerne ud og forlænge stuen med 25 solbeskinnede kvadratmeter.

 

The post Detaljer fra Marmeladefabrikken appeared first on Sidsel & Lasse.

Interview: teamet bag Artland

$
0
0

skaermbillede-2018-01-15-kl-11-30-31

Holdet, der står bag Artland.

skaermbillede-2018-01-15-kl-11-31-14

Privat kunstsamling. Photo: René Schütze

Vi har fået lov til at bringe endnu et spændende interview – denne gang med teamet bag appen Artland. Sidsels tidligere chef, Claus Busch Risvig, er i dag Community Manager hos Artland og derudover godt på vej til at blive en af Danmarks mest prominente kunstsamlere. Sammen med 14 andre dedikerede medarbejdere arbejder han hver dag på at gøre kunstverdenen en smule mere håndgribelig og tilgængelig. Lasse og jeg har længe snakket om, at vi gerne vil begynde at investere i kunst, og svarene herunder giver bestemt blod på tanden og lyst til at kaste sig ud i projektet. Vi håber, I finder interviewet lige så spændende som vi gør. Måske I endda også får lyst til at gå på opdagelse i kunstmarkedet?

Hvad er Artland?

Artland er en app, der forbinder kunstsamlere og gallerier på en social markedsplatform, som gør det muligt for dem at dele deres fælles passion og gå i dialog med hinanden om køb og salg af kunst på en nem og sikker måde. Udover at man som samler kan købe værker fra over 50 gallerier fra hele verden, har man mulighed for at dele sin personlige samling, få indblik i andre private samlinger og udbygge sin viden om kunstmarkedet. Omvendt giver platformen gallerierne mulighed for at skabe opmærksomhed omkring deres kunstnere og udstillinger og nå ud til over 10.000 potentielle samlere, der repræsenterer en generation af købere, som er vokset op i en digital verden, hvor det er mere reglen end undtagelsen, at man handler online. Ved at føre kunsten ud af dens traditionelle rammer bringer Artland kunstmarkedet ind i det 21. århundrede med ønsket om at facilitere nye møder mellem samlere og gallerister. Ikke på baggrund af en vision om at erstatte de eksisterende aktører, men tværtimod støtte op om dem ved at fremme udviklingen af stærke, langvarige relationer og således give kunstmarkedet de optimale betingelser for at vokse og udvikle sig. Tanken er at sænke barriererne til markedet og gøre det nemmere at navigere i junglen af kunstnere, værker og gallerier. Med en database på over 100.000 kunstnere, 2000 gallerier og 10.000 udstillinger får man som bruger en enorm tilgængelighed til markedet og et mødested, hvor man kan sparre med både nye og erfarne samlere og gallerister. Samtidig gør platformen op med opfattelsen om, at dét at samle på kunst kun er for en lille elitær skare. Kunstmarkedet venter på at blive udforsket, også af dig og mig, og det eneste, som det kræver, er din nysgerrighed og et klik på telefonen.

skaermbillede-2018-01-15-kl-11-30-52

Matthis og Jeppe Curth, stifterne af Artland. Photo: Mikkel Hjort Sørensen

Hvem står bag Artland?

Artland er stiftet af to brødre, Mattis (f. 1989) og Jeppe Curth (f. 1984), der fik idéen til at skabe en digital platform for kunst efter deres første oplevelse på et galleri i 2016. De gik derfra med en kæmpe fascination af kunstmarkedet, men også med en helt masse spørgsmål, som de forgæves forsøgte at finde svar på. De savnede et sted, hvor man kunne finde og dele viden om kunstmarkedet med ligesindede og blive klædt på til at navigere i det. Resultatet var Artland, som hurtigt udviklede sig fra idé til virkelighed med en million-investering fra to brødre med et bankende hjerte for kunsten og en tro på Artlands potentiale. I august 2016 kom den første version af appen ud, og i dag har Artland 15 ansatte.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for jer?

At arbejde i grænselandet mellem teknologi og kunst kræver et tværfagligt team med mange forskellige kompetencer, så en ‘typisk’ arbejdsdag er en relativ størrelse. Med et team bestående af 15 medarbejdere med baggrunde inden for både IT, innovation, marketing, kommunikation og kunst arbejder vi os på forskellige måder frem mod vores fælles mål: at skabe verdens førende sociale markedsplatform for kunstsamlere og gallerister. Overordnet er vi opdelt i et teknisk team og et marketing team. Hvor det tekniske team går ‘in the zone’ og fordyber sig i den konkrete udvikling af appen til henholdsvis iOS og Android, har marketing teamet ansvar for at sprede ordet om Artland og få vores community til at vokse ved at række ud til nye brugere og løbende være i dialog med samlere, nuværende og potentielle samarbejdspartnere samt relevante aktører i kunstmarkedet. Marketing teamet er derfor meget udadsøgende og tager aktivt del i kunstmiljøet gennem deltagelse i events, messer, udstillinger, produktion af interviews og andre typer content til vores platforme. Når det er sagt, er dialog et nøgleord i vores daglige arbejde. Vi lægger stor værdi i, at hele teamet altid er orienteret om, hvad marketing teamet arbejder på af nye tiltag eller hvilke nye features, som det tekniske team er i gang med at udvikle. Vi har derfor faste møder flere gange om ugen, hvor alle har mulighed for at bidrage med idéer og feedback. I en startup, hvor man skal opnå resultater på kort tid, er der meget kort fra tanke til handling. Derfor eksekverer og eksperimenterer vi meget og tager så et ugentligt helikopter-tjek, hvor vi i fællesskab ser det hele fra oven og gør status over, hvad der lykkedes og hvad der ikke lykkedes, og om vi bevæger os i den rigtige retning. Vi tillader os selv at fejle, lære af det og blive bedre… og så fejle igen. Eller med den nu afdøde forfatter Samuel Becketts ord: ““Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.” Vi fejler sammen og fejrer vores sejre sammen, for det er i fællesskab, at vi bliver bedre og løfter både produktet og teamet, og det er vigtigt hele tiden at kunne kigge hinanden i øjnene og sige “vi tror på det her”.

skaermbillede-2018-01-15-kl-11-31-48

Privat kunstsamling. Photo: René Schütze

Hvad er det, der er så spændende ved kunstverdenen?

Kunstverdenen er helt sin egen. Den taler på én gang til vores sanser, intellekt og æstetiske sans og tager os ad ukendte stier, som vi ikke anede eksisterede. Den er ikke underlagt nogle krav, tværtimod sprænger den grænser og udgør en modpol til hverdagen, rutinerne og det trivielle. Den rummer alt på en gang og er rig på modsætninger. Kunst indbyder både til reflektion og handling, den er grim og smuk, provokerende, dragende og uforståelig. Samtidig er den et udtryk for et menneskes forståelse af verden og et billede på et samfund på en given tid i historien. Den lille historie side om side med den store historie. Nogle gange kan vi spejle os i den og identificere os med den og andre gange blive udfordret af og sætte spørgsmålstegn ved den. Din oplevelse af et stykke kunst er unik, fordi at du læser et værk på baggrund af din egen historie. Der er ikke noget facit – din oplevelse er lige så rigtig som enhver andens. Det er denne diversitet, både i forhold til selve kunsten og oplevelsen af den, som kendetegner kunstverdenen og gør den til sin egen. Alle dens forskellige aktører – kunstnerne, samlerne, gallerierne, museerne, dig og mig osv. – repræsenterer alle aspekter af mennesket med forskellige baggrunde, historier og præferencer. I en verden, hvor mange søger at passe ind og følge normerne, skiller kunstverdenen sig ud ved at omfavne forskellighed og fremhæve det som en styrke. På den måde er kunstverdenen meget rummelig, den dømmer aldrig, men giver plads til det individuelle menneskes aftryk, der står tilbage som et samfunds visuelle arv for eftertiden. Dertil kommer, at markedet er ureguleret og ingen lighed har med andre brancher. Alt kan ske i kunstverdenen og dette spændingsfelt af personlige udtryk og indtryk, kreative kræfter og kommercielle interesser er for mange både enormt pirrende, spændende og måske en smule intimiderende. Når først man træder over tærkslen og tillader sig selv virkelig at tage kunsten ind, kan det være svært ikke at slippe sin nysgerrighed løs og afsøge alle dens kroge igen og igen og igen. Om det er en privat samling, som vækker daglig glæde, eller et debatskabende værk i det offentlige rum, har kunsten en særlig måde at røre vores sjæl på og drive os fremad – som individer og som samfund.

Hvad er det største, I har opnået med virksomheden indtil videre?

Det er næsten umuligt at pege på en enkeltstående begivenhed. Livet i en startup er uforudsigeligt og en udfordring den ene dag bliver afløst af en sejr den næste dag. Fra glæden over den allerførste bruger eller milepælene 1000 og 10.000 brugere, implementeringen af en ny feature, en forside i en avis eller en artikel i et stort internationalt medie til et nyt, frugtbart samarbejde. Der er hele tiden små sejre, som er med til at motivere os og bekræfte os i, at Artland gør en forskel for rigtig mange mennesker, og overordnet er det noget af det største, som vi har opnået: at give kunstmarkedet en helt ny dimension og skabe værdi for mange tusind mennesker verden over – om det er en spirrende eller dedikeret samler eller en erfaren gallerist.

Hvad er jeres planer for Artland fremadrettet?

Vi skal være verdens førende platform, der forbinder kunstsamlere og gallerister. Motivationen? Vi skal gøre en vigtig og mærkbar forskel for kunsten og de mennesker, som har kærlighed til den. Vi skal skabe værdifulde møder på tværs af grænser, både i den digitale og i den virkelige verden, og vi skal vise verden, at kunsten er et mødested for alle, ligegyldig om man ejer en stor kunstsamling, gør klar til at tage sine første skridt til at købe et værk eller blot er en nysgerrig sjæl. Kunstmarkedet er lige så komplekst, som det er inspirerende og livsbekræftende, og vores rolle er at gøre det lidt mindre komplekst og lade kærligheden til og nysgerrigheden overfor den være i centrum. På et personligt plan skal vi blive ved med at lade dedikation til og tro på projektet og hinanden drive os i alt, hvad vi gør. Og så skal vi aldrig stoppe med at turde at fejle, stille spørgsmål, tage imod kritik, lytte, handle, lære, være nysgerrige, eksperimentere, vokse… og nyde det undervejs.

Hvordan kommer man i gang med at købe kunst? Har I et godt råd?

Lad din nysgerrighed føre dig fremad og være din driver. Gå til en masse udstillinger, læs om kunstnere, som interesserer dig, opsøg folk fra branchen, stil spørgsmål (og mange af dem), mærk efter og giv dig selv lov til at være i tvivl og husk så Samuel Becketts ord om at fejle – at fejle kan være en driver i sig selv. Det er altid en proces at købe kunst – fra den første tanke om at investere i et værk til jagten på et specifikt værk, en målrettet research, det endelige køb og den daglige glæde ved at få det hjem og endelig kalde det ‘dit værk’. Samtidig er selve oplevelsen af værket også en proces. At købe og eje kunst er aldrig statisk, og dit syn på værket udvikler sig, når du udvikler dig. Kunsten bliver en del af din egen historie og står som dine visuelle fodspor over dit liv. Det bliver fortællingen om dig gennem et andet menneskes penselstrøg, formgivning, farvesammensætning og materialevalg. Din oplevelse af et værk er lige så rigtig som en erfaren samlers eller kunstprofessors, så tvivl aldrig på, om du skal tage det første skridt. Din nysgerrighed vil føre dig frem til det værk, der giver mening for lige præcis dig og din historie.

Det er tid til at sætte nogle visuelle fodspor…

 

Læs også vores interviews med Manja, ejeren af Birkmondpigerne bag Resumékæresteparret bag Frederik IX samt Cathrine, der står bag mod one. God læselyst! :)

The post Interview: teamet bag Artland appeared first on Sidsel & Lasse.

Marmeladefabrikken: nye gardiner fra Faber

$
0
0

Reklame for Faber Danmark

Som vi introducerede jer for i dette indlæg, så har vi længe gået med overvejelser om, hvilke gardiner der skal pryde de store vinduer i vores lejlighed. Fordi de er så markante en del af boligens samlede udtryk, er vi opsatte på at finde en pæn løsning, der komplimenterer rammerne og indretningen. Da vi luftede vores idéer for jer, fik vi heldigvis en masse gode råd i kommentarfeltet, hvilket har hjulpet os mht. hvilken gardintype, vi skulle vælge. Og så har vi været så heldige også at få en hjælpende hånd fra Faber Danmark.

faber-danmark7

faber-danmark6

faber-danmark5

De gamle gardiner/persienner, der vist så godt og vel har udtjent deres værnepligt

Faber er en af den slags virksomheder, der efterhånden findes relativt få af i landet. Virksomheden er stiftet af malermester Chresten Faber i 1900 i Ryslinge på Fyn, og Faber holder stadig til på øen, hvor produktionen også finder sted. Faber er synonym for god kvalitet indenfor gardinbranchen. Alle deres produkter fremstilles efter mål, så de passer præcis til det vinduer, de skal hænge i. Produktionen ligger i Tarup på Fyn og varetages af dygtige håndværkere, der konstant overvåger, at gardinerne lever op til virksomhedens standarder. Ved at holde produktionen på dansk jord kan Faber sikre en høj kvalitet og hurtig levering.

I løbet af vores renoveringsproces har vi erfaret, at der er penge, man gerne vil spare ved at lave gøre-det-selv-løsninger. Fx nøjes med at købe for 4000 kr maling og så gå i krig med malerrullen selv, frem for at give 40.000 for at få det ordnet professionelt. Og så er der penge, man gerne vil kaste efter en professionel løsning, fordi det bliver lysår bedre end hvis man selv skulle løse opgaven. Det sidste er helt klart tilfældet, når det kommer til persienner. Særligt hvis man, som os, er ejer af et sæt vinduer med ukonventionelle mål og kringelkroge hist og her. Selve gardinvalget og den dertilhørende opmåling er netop en vigtig del af processen hos Faber, og dén grundighed var helt klart en rød tråd, da de besøgte os på Trøjborg.

faber-danmark4

Vi fik lov til at bladre i mapper, teste forskellige løsninger, mærke de forskellige kvaliteter og holde dem op mod vindueskarme og vægge, alt imens Faber gav os deres anbefalinger ud fra de behov, vi beskrev. Der var især tre parametre, vi prioriterede: mørklægning, pænt design samt muligheden for at blænde af ud til gaden i vores gæsteværelser. Og vi fandt en supersej løsning, der rummede alle tre og mere til: de såkaldte Duette®-persienner i mørklægningsudgave med Smartcord®-løsning i skinnen. Det lyder ret fancy, og det er det faktisk også!

Duette® plissegardiner består af to lag, der holder varmen inde om vinteren og samtidig beskytter mod træk. Tests har endda vist, at Duette® plissegardiner kan reducere varmetabet fra vinduer med helt op til 46 procent. Vinduer udgør langt den største kilde til varmetab i de fleste boliger, og det mærker vi i særdeleshed med vinduer, der i snit måler 150 x 200 cm per styk. Selvom vi har varme på i vores soveværelse, vågner vi her om vinteren op til et køligt værelse om morgenen. Vi havde slet ikke troet, at der kunne tages højde for dette i vores valg af gardiner, men vi blev klogere! Så nu glæder vi os til forhåbentlig at kunne mærke, at værelserne holder bedre på varmen, når persiennerne er nedrullede.

faber-danmark1

faber-danmark3

faber-danmark2

Vores nye, flotte gardiner fra Faber!

Duette® fås både med og uden mørklægning, og vi valgte naturligvis det sidste, da der primært skal soves i de rum, hvor gardinerne skal hænge. Mørklægningseffekten opnås ved at indersiden af gardinet er beklædt med et tyndt lag aluminium, men fra ydersiden ligner det et klassisk plissé-gardin. Så smart. Det sidste element, vi skulle træffe en beslutning om, var hvilket snoretræk, vi kunne tænke os. Og det er næsten den del af løsningen, vi i dag er gladest for! Med Smartcord® har vi fået et gardin, der med et lille vip med snoren rulles ud, og så “pumpes” det på plads igen. Og da snorerne forbindes til samme pumpe kommer vores gardiner aldrig til at hænge skævt igen! Sidst, men ikke mindst, kan persiennerne også køres ned fra snorerne, så de fx kun dækker halvdelen af vinduet. Dette er genialt til værelserne, der vender ud mod gaden. Lasse har længe plæderet for, at vi fik klistret folie op på de nederste ruder, men jeg synes bare ikke det er en pæn løsning. Det er jo blasfemi at dække så flotte vinduer til i en gang forstørret engletape :( Med denne løsning kan vi køre persiennerne ned foran de nederste ruder, hvis vi vil have lidt privatliv på værelserne, men stadig få dagslys ind fra de øverste ruder.

Vi anede slet ikke, at et gardin kunne give så meget optur, som dem vi har valgt! Men omvendt: det er et interiørelement du skal bakse med hver evig eneste dag, så det er sgu da rart at have en løsning, der bare spiller. I vores eget soveværelse hang der oprindeligt et par rustrøde persienner med den slags optræk, der kører uafhængigt af hinanden i højre og venstre side. Dette resulterede i, at man stod og lignede en, der fløj med drage ved Vesterhavet hver morgen, fordi der skulle hives og flås i snorene, for at få skidtet til at hænge lige! Det er heldigvis slut nu. Og så en sjov lille sidebemærkning – de gardiner vi havde hængende på gæsteværelserne var faktisk fra Faber! Og deres snoretræk virkede upåklageligt, på trods af, at det var et gardin monteret i 90erne. Det siger lidt om føromtalte kvalitet. Desværre var de ødelagte af nikotin og malingrester, ellers kunne de sagtens have hængt i mange år endnu. Men nu er ringen ligesom sluttet med nye gardiner fra Faber! :)

Følg Faber på Instagram og Facebook, og læs mere om gardinerne på faber.dk.

The post Marmeladefabrikken: nye gardiner fra Faber appeared first on Sidsel & Lasse.

Marmeladefabrikken: tips til nye gardiner

$
0
0

Reklame for Faber Danmark

faber1

faber2

faber4

faber3

faber5

Vores gardiner er såkaldte Duette-gardiner med Smartcord-snoretræk.

For to uger siden viste vi vores nye gardinløsning fra Faber frem. Siden da er vi gået hen og blevet overordentlig glade for de nye persienner. Vi troede slet ikke, at den slags kunne vække så meget lykke, men der tog vi fejl. Snoretrækket er helt genialt. Vi føler, at vi har erstattet en Lada-persienne med en Rolls Royce-model, haha! I begyndelsen skulle vi lige vænne os til mørklægningseffekten – at der blev blændet 100% af for lyset udenfor – men det tager heldigvis ikke lang tid at blive vant til. Vi forestiller os, at mørklægningen bliver rigtig godt til sommer, når solen står op før fanden får sko på.

Til vores sidste indlæg i samarbejdet med Faber, tænkte vi, at vi ville dele vores (og Fabers) tips til at få den optimale gardinløsning i hjemmet (det føles i øvrigt ret voksent at snakke om gardinløsninger.. køb af lejlighed giver så mange voksenpoint!). Vi har lært en hel del undervejs, og hvis vi skal fremhæve to ting, der virkelig er kommet bag på os, så må det være: 1) Hvor stor en forskel det gør, at have et godt snoresystem i gardinet. Det er simpelthen så smart og brugevenligt. 2) Hvor markant en forskel det gør, at have varmeisolerende gardiner. Vi kan se på den mængde kondens, der er på ruderne i vores soveværelse om morgenen, at den kolde luft “spærres inde” mellem vinduet og gardinet. Så det er heldigvis slut med træk.

Nu til vores tips. I må endelig spørge, hvis der er noget, der undrer jer :)

Tips:

  • Pil dine gamle gardiner/persienner ned i god tid inden de nye skal monteres. Så har du tid til at fuge huller og male helligdage. Hvis du er heldig, dækker de nye gardiner det samme område, som de gamle, men man kan sagtens risikere, at de sidder lidt anderledes, og så er det træls at have et lille stykke væg, der ikke har samme farve som resten eller har synlige borehuller.
  • Hvis du skal have monteret persienner eller plisségardiner, overvej da, om du kun vil have snoretræk til underbarren, eller om du også vil have til overbarren. Med sidstnævnte får du mulighed for at blænde bunden eller midten af vinduet af (hvilket især er godt til stuelejligheder).
  • Mængden af lys, der slipper igennem gardinet er alfa omega for, om man har fundet det rigtige match eller ej. I opholdsrum vil det som regel være tilstrækkeligt med et halvgennemsigtigt gardin, der kan blænde af for direkte sollys, men som stadig lukker lys ind, mens et soveværelse ofte vil kræve et mørklægningsgardin.
  • De fleste har deres gardiner hængende i rigtig mange år. Overvej derfor nøje hvilken farve, gardinet skal have. Især trend-baserede farver kan være lidt farlige at gå efter i den sammenhæng.
  • Hvis du får lavet persienner eller plisségardiner efter mål, vil det som regel være muligt også at vælge længden på den snor, der hænger ned fra overbarren. Har man børn, kan det være en god idé at vælge en kort snor (vores er 100cm). Af og til er der små børn, der på tragisk vis omkommer som følge af at være blevet kvalt i en gardinsnor. Better safe, than sorry, right?
  • Selvfølgelig er det bedst, hvis dine vinduer er gode til at holde varmen inde af sig selv, men ellers er det også muligt at få gardiner med en varmeisolerende effekt, der afhjælper kulde og træk fra vinduet, ligesom vores. Ret smart – og billigere end at få monteret nye ruder.

Følg Faber på Instagram og Facebook, og læs mere om gardinerne på faber.dk.

The post Marmeladefabrikken: tips til nye gardiner appeared first on Sidsel & Lasse.

Let there be (intelligent) light!

$
0
0

Reklame for Philips

philips-hue-6a

Med Philips Hue kan du lave dit eget opvågningslys.

philips-hue-2a

Vores nye Noguchi-lampe!

philips-hue-3a

Lyset kan tændes, slukkes og reguleres i styrke både fra mobilen og fra den enkle fjernbetjening.

philips-hue-4a

Holderen til fjernbetjeningen har magneter, så den kan sidde fast på f.eks. vores ovnlåge eller emhætte.

philips-hue-gif

Lysets temperatur kan let ændres fra Philips Hue app’en.

Vi har tidligere skrevet om en ret sej transportabel lampe fra Philips Hue, som vi testede. Én af de smarte ting ved den var, at den kunne justeres til at give mange forskellige slags lys alt efter, hvad situationen krævede – nu har vi taget skridtet videre og fået Philips Hue-pærer i næsten hele lejligheden. Det betyder ikke kun, at vi nu kan justere lysstyrken og -farven for hver enkelt pære i lejligheden, men også at vi kan tænde og slukke for lyset i lejligheden fra vores mobiltelefoner (også når vi ikke er hjemme). Sidsel var lidt skeptisk i starten, fordi hun syntes, det blev lidt for fremtids-agtigt, at vi kunne tænde og slukke lyset fra mobilen. Jeg tror dog, hun er blevet mere lun på konceptet nu, hvor vi har haft pærerne i noget tid. Jeg selv har fra start syntes, at det var ret sejt og smart. Også selvom jeg normalt ikke er den helt store tech-nørd. Men man er vel mand, haha. For at det ikke skal være løgn, kunne vi faktisk også ha’ fået koordineret vores nye gardiner med systemet, sådan at vi både kunne styre vores plisségardiner OG pærer fra telefonen. Men det blev vist lidt for high tech til vores (Sidsels) smag :D

Som I kan se på billederne, er det muligt at indstille lyset til at være varmt, koldt eller hvidligt og neutralt alt efter, hvad situationen kræver. For eksempel synes vi, det er hyggeligt med en afdæmpet, varm belysning i soveværelset før sengetid eller når vi sidder med film og dyne i sofaen. Det kolde lys gør sig godt til blandt andet arbejdssituationer og når der skal tages madbilleder. Sidstnævnte er måske lidt af et blogger-problem, men måske kender I også til det problem at billeder taget indendørs kan blive meget gullige i farvetonen, når der kun er lamper som belysning? Det kan Philips Hue-systemet i hvert fald hjælpe med ;) Især ved vores store spisebord er det top smart at kunne ændre på lyset – Sidsel bruger ofte bordet som skrivebord, når hun arbejder hjemmefra, men vi har lige så ofte brug for varmt lys, når vi spiser aftensmad eller har gæster på besøg og alle hygger omkring bordet. Det er super nemt at indstille styrke og farve på de forskellige pærer i hjemmet, og hvis man ikke har fjernbetjeningen inden for rækkevidde, kan man som sagt bare fiske sin telefon frem og klare det derfra :)

Systemet har også en række smarte funktioner, som vi har testet af – blandt andet “home and away”, hvor bestemte lamper i lejligheden er sat til at slukke, når vi forlader hjemmet og tænde, når vi kommer hjem. Det betyder blandt andet, at lyset i vores entre automatisk er blevet tændt nogle sekunder inden vi træder ind ad døren :) En anden ret genial funktion er “wake up“, hvor du kan indstille lyset i dit soveværelse til langsomt at tage til i lysstyrke op til der, hvor dit vækkeur ringer. Efter at vi har fået mørklægningsgardiner, er der pludselig blevet meget mørkt i vores soveværelse, og vi kan godt komme til at føle os lidt omtumlede, når vækkeuret pludselig ringer og kroppen slet ikke har registreret, at det er ved at blive lyst udenfor, fordi det stadig er helt mørkt i rummet. Så her giver det rigtig god mening for os at sætte en wake up-rutine til at gøre starten på dagen lidt mere blid. Især i disse kolde, mørke vintermåneder er det alfa omega at vi føler os veludhvilede, når vi slår øjnene op om morgenen :)

Du tænker måske ikke så meget over det, men faktisk spiller den rette belysning en ganske stor rolle i dit velbefindende når det kommer til blandt andet produktivitet, humør, energiniveau og fokus. Én af de vigtige ting at have for øje, når du skal opnå den bedste belysning i hjemmet er netop muligheden for at kunne justere lyset i løbet af dagen, så det passer til de forskellige behov, du løbende støder på. Her synes vi, Philips Hue-teknologien er et rigtig godt bud på et lysreguleringskoncept, der også kan erhverves til en ganske fornuftig pris.

The post Let there be (intelligent) light! appeared first on Sidsel & Lasse.

Marmeladefabrikken: indretning af gæsteværelse med Jotex

$
0
0

Reklame for Jotex

jotex-collage2

Vores inspiration til indretningen

jotex-collage

Find rabatkode på 20% nederst i indlægget!

Vores favoritter: Nattavaara stol 1799DKK  /  Albany sovesofa 4299DKK  /  Gloria pudebetræk 59DKK  /  Piza ryatæppe 2295DKK  /  Janni plaid 799DKK  / Molly monteringspude 89DKK  /  Torskog spejl 799DKK  /  Simone pudebetræk 99DKK  /  Nashville loftlampe 1599DK  /  Björkefors vase 499DKK  /  Porto potteskjuler 259DKK  /  Jasmine sengesæt 799DKK  /  Ruda taburet 2-pak 1599DKK  /  Porto skål 23 cm 149DKK  /  Porto kande 595DKK  /  Gustav pudebetræk 99DKK  /  Lemona pudebetræk 59DKK

Vi har i et års tid haft et hængeparti i forbindelse med klargøringen af lejligheden: vores ene gæsteværelse. Som de af jer der så vores lejlighedstour måske ved, så overtog vi en seng fra den gamle ejer, som røg ind på det store gæsteværelse. Dette har betydet, at vi ret hurtigt efter indflytning har kunne tage rummet i brug. Vi har både haft AirBNB-gæster sovende, venner der er gået kolde efter julefrokost og vi er vist nok også selv havnet derinde efter et par lidt for gode byture, haha! Men det lille værelse ud mod gaden har vi forsømt en smule. Faktisk har det bare ageret pulterrum i al den tid, vi har haft marmeladefabrikken. Det var de kvadratmeter, man hurtigt kunne dænge til i flyttekasser, overskydende spånplader fra køkkenet, bogkasser og alverdens andre småting.

I starten af det nye år fik vi så et ret godt incitament for at gå rodebunkerne igennem og få sat skik på rummet. Svenske Jotex tilbød nemlig at give en hjælpende hånd med indretningen, og det kunne jo ikke være bedre timet! Især fordi de netop havde fået en masse nye, flotte møbler og boligtilbehør på webshoppen. Jotex er ikke om en helt uerfaren spiller på markedet. Faktisk startede de allerede i 1963 med at lave gardiner, men udvidede sidenhen sortimentet til også at inkludere møbler, sengetøj, tæpper, lamper og meget mere. Det var på ingen måde svært at finde frem til nogle flotte ting, der kunne pifte vores lille gæsteværelse op på den helt rigtige måde. Faktisk var det sværeste at skulle begrænse sig og blive enige om hvilke ting, vi skulle vælge fra. Én af de gode ting ved Jotex’ udvalg er nemlig, at det er en blanding af klassiske, tidløse møbler og tekstiler og mere trend-prægede ting som velourmøbler, forskellige puffer og tekstiler i de nyeste farver. Samtidigt er produkterne meget prisvenlige, taget i betragtning af at Jotex designer langt de fleste selv, hvorfor de ikke kan findes i andre butikker.

Første skridt i processen var at snakke om mulighederne for værelset. Vi var begge enige om, at det mindst skulle rumme én soveplads (og helst to). Og så skulle det også kunne bruges som et rum, man kunne trække sig tilbage i – både når der skulle glos TV og arbejdes. Derudover skulle indretningen passe nogenlunde til den resterende møblering af lejligheden. Sidst, men ikke mindst, skulle det føles som et hyggeligt sted at opholde sig. Vi vil altid vægte det behagelige og hyggelige højere end det æstetiske, selvom begge dele da gerne må spille sammen :) Om vi er lykkes med at indrette ud fra de idéer, vi havde, får I at se om et par uger. Vi glæder os til at vise jer det endelige resultat!

Hvis du også har set dig lun på Jotex‘ æstetik, kan du få 20% rabat på hele din bestilling frem til d. 20 april med koden JOTEX20. Happy shopping! :)

The post Marmeladefabrikken: indretning af gæsteværelse med Jotex appeared first on Sidsel & Lasse.


Marmeladefabrikken: gæsteværelset før/efter

$
0
0

Reklame for Jotex

jotex-sl-5a

jotex-sl-a

jotex-sl-4a

jotex-sl-8a

jotex-sl-2a

jotex-sl-a2

jotex-sl-3a

jotex-sl-9a

Find rabatkode på 20% nederst i indlægget!

Nattavaara stol 1799DKK  /  Albany sovesofa 4299DKK  /  Gloria pudebetræk 59DKK  /  Piza ryatæppe 2295DKK  /  Janni plaid 799DKK  / Molly monteringspude 89DKK  /  Torskog spejl 799DKK  /  Simone pudebetræk 99DKK  /  Nashville loftlampe 1599DK  /  Björkefors vase 499DKK  /  Porto potteskjuler 259DKK  /  Jasmine sengesæt 799DKK  /  Ruda taburet 2-pak 1599DKK  /  Porto skål 23 cm 149DKK  /  Porto kande 595DKK  /  Gustav pudebetræk 99DKK  /  Lemona pudebetræk 59DKK

Så kan vi endelig vise jer en håndfuld billeder af vores færdigindrettede gæsteværelse. Det er simpelthen blevet så godt, synes vi! Og meget mere brugbart, må man sige. Som I kan se i videoen ovenfor har det været lidt af en proces at få rummet færdigt, ikke mindst fordi vi skulle sortere det resterende flytterod igennem. Men hvor var det rart at få overstået. Nu har vi simpelthen været alle vores ejendele igennem, og skulle meget gerne kun eje ting, der rent faktisk bliver brugt! Resten har vi foræret væk og doneret til genbrug. Og så er vi på den konto blevet et helt værelse rigere!

Møbler og øvrig interiør har vi klikket hjem fra Jotex med udgangspunkt i de varer og inspirationsbilleder, vi viste jer i forrige indlæg. Bestillingsprocessen er forløbet glat og heldigvis levede varerne op til forventningerne, da vi først fik dem mellem hænderne. Selve webshoppen er nem at finde rundt på, og vi synes især de mange produktbilleder er en hjælp ift. at vurdere størrelse/farve/materiale osv. på et givent produkt. Herudover er deres Express24-levering værd at fremhæve, hvor du mod et beløb på 69 kr. kan få dag-til-dag-levering. Større møbler leveres med fragt, hvor du så aftaler leveringstidspunkt med en fragtmand.

I vores indretning af værelset har vi lagt vægt på at vælge naturmaterialer, der går godt i spænd med vores øvrige møblement: en sovesofa betrukket med hør, en elmetræsstol med papirgarnsflet, et blødt uldtæppe, sengesæt i økologisk bomuld og så er der selvfølgelig lampen i rotting, der lader til at være et materiale, der vinder meget popularitet i øjeblikket. Vi synes også, den giver et dejligt skær, som bliver blødt en smule op af fletskærmen. Udover møblerne har vi også tilført en smule grønt. Jeg har længe haft en idé om, at vores store vinduer ville være det perfekte kanvas for en høj og rank kokospalme, og jeg synes parringen mellem den og Jotex-møblerne fungerer ganske godt.

Hvor længe værelset får lov til at forblive gæsteværelse er endnu uvist, men nu har vi gjort vores for at købe møbler, som kan bruges i den øvrige indretning efterfølgende. Og lige nu nyder vi bare at kunne tage vores sidste rum i lejligheden i brug, som I nok kan høre i videoen. Der er næsten lidt staycation over at kunne sætte sig ind i “nye” omgivelser og se film, haha. Vi håber, I også kan lide resultatet!

Hvis du får lyst til at klikke lidt sager fra Jotex hjem, kan du få 20% rabat på hele din bestilling frem til d. 20 april med koden JOTEX20. Happy shopping! :)

The post Marmeladefabrikken: gæsteværelset før/efter appeared first on Sidsel & Lasse.

Så blev terrassen forårsklar!

$
0
0

Reklame for Ellos

ellos-terrasse-1a

Terrassen før og efter (vi har også lige givet den en omgang algerens mellem de to billeder) ;)

ellos-terrasse-2a

Terrassen før

ellos-terrasse-5a

ellos-terrasse-9a

ellos-terrasse-6a

ellos-terrasse-8a

ellos-terrasse-7a

På vores terrasse: ÅRE klapstol, Sesto taburet, Marie siddehynde, Terra lerkrukke, Alma plaid, Casali lanterne

ellos-collage

I kollagen: Sesto taburetMarie siddehynde, Cary jutetæppeCasali lanterne, ÅRE bordAlma plaid, Olivia plaid, Yoff kurvÅRE klapstol, lyskæde m. glødepærer, Lene potteskjulerTerra lerkrukke, Domingo kurvDream daybed, ÅRE sofa, Addo gulvpuf, Boll vase

Hold nu helt op, hvor har vi glædet os til at kunne tage vores dejlige terrasse i brug igen! Vi kan vist alle blive enige om, at det danske forår har ladet vente overordentligt længe på sig i år, så nu skal den have hele armen med masser af solskinstimer, drinks, vin, kaffe og alt andet, der på nogen tænkelig måde kan indtages i vores lille, solbeskinnede hjørne. Det første vi gjorde, før vi begyndte at indrette terrassen til foråret, var at skrubbe alger og snavs af. Ikke det fedeste at bruge sin søndag på, men de to timers arbejde var givet godt ud – det gjorde en stor forskel! :)

Vi har stadig kun enkelte møbler og ting stående på terrassen, da vi ikke rigtig nåede at få den 100% indrettet og møbleret sidste sommer. Derfor har vi været så heldige at få muligheden for at pifte terrassen op med forskellige fine produkter fra Ellos. Udvalget er ret stort, så vi brugte lang tid på at browse det hele igennem for at være sikre på, at vi fandt den helt rigtige kombination, som passer til terrassen og det øvrige udtryk i lejligheden. Vi er generelt glade for de mere neutrale, naturlige farver og naturlige materialer, så derfor faldt valget altså på de ting, I kan se på ovenstående billeder. Vi er gået efter at skabe en form for sydlandsk stemning (så sydlandsk, som det nu kan blive på Trøjborg) med hvid terrasse, gul “bagvæg” og forskellige planter. Vi synes, vi har ramt en ret hyggelig stemning og indretning, hvor det hverken bliver for stylet eller for praktisk, men en god mellemting :)

Herunder kan I se nogle af de ting, vi også kiggede på, men valgte fra til fordel fra de ting, der endte i indkøbskurven. Måske kan det give lidt inspiration til, hvordan I selv vil indrette jeres altan, terrasse eller have her til forår og sommer :) Ellos har også en særlig underside netop med inspiration til møbler, tæpper, lamper og pynt, der kan pifte dit udeareal op. Den side finder du lige her.

The post Så blev terrassen forårsklar! appeared first on Sidsel & Lasse.

1 år i Marmeladefabrikken

$
0
0

fabrikken1

fabrikken3

fabrikken4

fabrikken6

fabrikken5

fabrikken7

fabrikken8

fabrikken2

D. 1 maj 2018 markerede vores 1 års jubilæum som boligejere. Det var på denne dato for et år siden, vi overtog skødet til Marmeladefabrikken og blev adskillige millioner fattigere. Og det har heldigvis vist sig at være den bedste beslutning. Da vi først kom om på den anden side af renoveringen indså vi for alvor, hvor meget glæde vi har af at bo lige netop der. Og det er der mange årsager til. Trøjborg i sig selv er en af dem: en lille by i byen, der smyger sig langs skoven og Aarhus Bugten. De mange ekstra kvadratmeter er en anden. Terrassen en tredje. Og sådan kunne vi blive ved. At dømme ud fra kommentarerne på vores AirBNB-opslag er vi heller ikke de eneste, der synes det er et dejligt sted. Det kan godt gøre os lidt stolte :)

Inden vi købte lejligheden var vi meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle binde så mange penge i mursten. Og vi var også på nippet til at få kolde fødder, da den bank, vi havde udset os, pludselig ikke ville låne os pengene alligevel. Det var i øvrigt et super uprofessionelt forløb, hvor vi i et års tid blev forsikrede om, at vi selvfølgelig kunne låne pengene (og mere til!), men da vi så endelig stod med The One, blev kassen lukket i. Heldigvis var der fire andre banker, der havde tiltro til os, til projektet og til vores virksomhed, og i dag er vi lykkeligt gift med Spar Nord (så lykkelig man nu bliver, når det er en bank, det handler om!). Og det står indtil videre fint til med vores økonomi. Faktisk er det nærmest bare blevet en ekstra motivationsfaktor, at vi nu har en bolig at betale af på. Det føles godt at poste penge i noget, der ser ud til at blive en god investering. Naturligvis er det også lidt crazy, at vores samlede boligydelse næsten er tredoblet, men når vi først har betalt boliglånet af ser det lidt mere fornuftigt ud. Og det betyder jo så bare, at vi har endnu flere penge opsparet i boligen til den tid.

For et stykke tid siden læste jeg en artikel om en dansk kendis, der udtalte, at han havde indrettet sit liv ud fra en devise om, at man skal bo en smule over evne. Det gør vi sgu nok også! Men så længe vi samtidig har råd til en livsstil, der gør os glade, så kan jeg ikke se noget i vejen med dét valg. Et boligkøb vil altid indebære en mængde risici. Køber du for dyrt? Køber du katten i sækken? Køber du hvor boligmarkedet er gået i stå? Vi har en fornemmelse af, at vi ikke har gjort nogle af delene, selvom vi selvfølgelig ikke kan spå om fremtiden. Og vigtigst af alt: vi er pivglade for vores køb. Marmeladefabrikken kommer til at danne ramme om rigtig mange gode minder, er vi sikre på.

The post 1 år i Marmeladefabrikken <3 appeared first on Sidsel & Lasse.

Tips til udlejning på AirBNB + få 250 kr i rejsekredit som ny bruger

$
0
0

lejli8

Da vi overtog skødet til Marmeladefabrikken varede det ikke længe, før vi oprettede lejligheden på AirBNB. Det har hele tiden været et ønske fra vores side, at når vi først blev boligejere, så ville vi udnytte de perioder, hvor vi ikke selv er i lejligheden, til at leje boligen ud. Og det bliver immervæk til nogle uger på et år, hvis vi både tæller rejseri, bryllupper, familiebesøg, sommerhusture plus det løse med. I forbindelse med vores bryllup har vi faktisk også brugt vores AirBNB-udlejninger som en opsparingsmulighed. Pengene har fået lov til at blive stående på Paypal-kontoen og hæves så efterhånden som vi betaler udgifter til festen. Hvis alt går vel med de sidste bookinger hen over sommeren, så vil 30-40% af vores bryllup været financieret via vores udlejningsindkomst. Det er godt nok fedt at have den mulighed!

I vores øjne er AirBNB win-win for os “små” private udlejere og ditto for de gæster, der benytter servicen. Det er en måde at udnytte ledig kapacitet på, og et (ofte autentisk) alternativ til hotelkæderne. Vi har i mange år benyttet AirBNB som gæster, og har som regel haft gode oplevelser. Og det samme kan vi nu sige som udlejere. Vores gæster har alle været meget imødekommende og søde. De har “svinet” i varierende grad, men aldrig så vi tænkte, at lejligheden havde taget skade. Det er mere et spørgsmål om, hvor meget støv, der ligger i hjørnerne. En enkelt gang har vi oplevet at komme hjem til et brusehoved, der lød mærkeligt (det er sandsynligvis blevet tabt ned på klinkerne), men ellers har folk passet meget godt på vores lejlighed.

Selvom der er ratings, CPR-verificering og garantier involveret, så er AirBNB i høj grad også en tillidsbaseret service. Hvilket først og fremmest er en smuk ting, hvis man spørger mig. Der skal være tillid til, at du passer på mine ting, til at vi begge er dem, vi giver os ud for at være og til at vi hver især overholder en række (skrevne og uskrevne) regler. Men et tillidsbaseret system kan naturligvis også være skrøbeligt, hvorfor vi også tager os nogle forholdsregler. Vi har alle hørt skrækhistorierne om bordeldrift, vandskader og vilde fester, hvilket da også har fået AirBNB til at implementere flere forsikringer samt en 24/7 hotline, hvis uheldet skulle være ude. Heldigvis er det stadig en forsvindende lille andel udlejninger, der ender med en klagesag.

Nedenfor har jeg samlet nogle erfaringer, vi har gjort os, og tips, som måske kan være gavnlige, hvis du går og overvejer at kaste dig ud i AirBNB-eventyret:

  • Lej kun din bolig ud til brugere, der er verificerede og har minimum 2-3 ratings i forvejen. Det giver ro i maven, at andre mennesker kan sige god for din gæst.
  • Sæt dig godt ind i reglerne for AirBNBs forsikringer og garantier. De kan godt være snørklede.
  • Brug din sunde fornuft, når du godkender gæster. Hvis du har en dårlig mavefornemmelse, så undlad at godkende dem.
  • Gør dig umage med dit boligopslag. Tag retvisende billeder og skriv en fængende og informativ tekst.
  • Sørg for at holde din svarrate i top og svartid i bund.
  • Hvis ikke du selv har mulighed for at overdrage en nøgle til dine gæster, kan vi anbefale at bruge KeyKeeper (de er vist i færd med at blive opkøbt og skifte navn pt.). Alternativt kan du montere en nøgleboks et sted på din grund eller lave en aftale med din nabo.
  • Hvis ikke gæsten selv oplyser det, så bed om en beskrivelse af det selskab, der skal låne din bolig. Kald os gamle og forsigtige, men vi lejer helst ud til familier og par.
  • Sammensæt en lille guide til din by og dit område og laminer den evt., så den kan genbruges. Vores gæster har ofte givet udtryk for, at vores tips var en god hjælp.
  • Gem så mange personlige genstande væk i skabe, som muligt, hvis du har det underligt med at fremmede mennesker måske vil gå og pille ved dem.
  • Stil en lille gave/en frisk buket blomster/en æske chokolade frem som velkomst, hvis du vil score ekstra point hos dine gæster!

Lad mig til sidst gentage den vigtigste regel: brug din sunde fornuft. Du kan undgå en masse tvivl, bøvl og skuffelse, hvis du sætter god tid af til at researche både som gæst og som vært.

P.S. Hvis du endnu ikke har prøvet AirBNB som gæst kan du få 250 kr i rejsekredit ved at tilmelde dig gennem dette link. Og hvis du nu skal til at tilmelde dig som vært – og vil være ultrasød mod os – så kan du benytte dette link ved tilmelding. Ved brug af de to links får vi også selv kredit på vores AirBNB-konto, så hvis du har lyst, ville vi blive rigtig glade, hvis du bruger ét af de to links, når du måske alligevel skal oprette dig som (ud)lejer :)

 

 

The post Tips til udlejning på AirBNB + få 250 kr i rejsekredit som ny bruger appeared first on Sidsel & Lasse.

Få din nye eve sleep madras med pakkeposten

$
0
0

Reklame for Eve Sleep

eve-sleep-madras-5a

eve-sleep-madras-9a

eve-sleep-madras-4a

eve-sleep-madras-10a

eve-sleep-madras-3a

eve-sleep-madras-2a

eve-sleep-madras-1a

Hvis der er én ting, der er bøvlet, når man som Lasse og jeg har valgt at leve uden bil, så er det indretning af lejlighed. Vores mangel på firehjulede køretøjer har resulteret i mange – uden tvivl komiske – scenarier, hvor vi har balanceret en halv bolig på cykelstyret. Fx måtte vi trække i tandem, da vi skulle fragte vores tre meter lange hylde hjem til køkkenet, med hylden balancerende på tværs af 2x styr og 2x saddel. Jeg fremkaldte også et par grin, da jeg fragtede vores 2 meter høje kokospalme hjem i bussen og nær havde halshugget den i døråbningen og igen da den stødte mod loftet. Af denne grund hilser vi de øgede muligheder for at shoppe møbler og interiør online særdeles velkommen! Det sparer os for tid og for at skulle belemre familie og venner med vores evindelige ture til byggemarkeder, plantecentre og møbelbutikker.

En af de vel nok største genstande, man indretter sin bolig med, er sengestel og den tilhørende madras. Det engelske brand eve sleep har sat sig for at gøre denne proces så nem som muligt, og de har derfor designet en serie produkter til det moderne soveværelse, som kan fragtes direkte hjem til forbrugeren. Kerneproduktet er deres madras med den karakteristiske gule kant: the eve. Derudover tilbyder de sengelinned, dyner, puder, rullemadras, sengetæpper og håndklæder. De fleste produkter findes kun i én variant, fordi eve sleep har brugt krudt på at lave det, de mener er det optimale produkt inden for hver kategori. Det er en tankegang, vi godt kan lide. Og så har de skåret fordyrende mellemled fra, hvilket gør, at man som forbruger kan erhverve en madras i god kvalitet for mellem 3- og 7.000 kr.

Da vi jo er så heldige at være flyttet til en lejlighed med tre soveværelser, har det betydet, at vi pludselig også har plads til tre senge! Sådan bliver det nok ikke ved med at være, men for nu giver det rigtig god mening, da vi med jævne mellemrum har overnattende gæster og så fordi vi lejer lejligheden ud på AirBNB, når vi ikke selv bor i den. I forbindelse med vores samarbejde med eve sleep har vi fået mulighed for at teste en madras, hvilket går godt i spænd med vores udvidede gæstekapacitet. Vi valgte en lille dobbeltmadras (140x200cm), som er tiltænkt det mindste gæsteværelse, men som vi naturligvis også selv har testet. Faktisk har vi både brugt den i soveværelset til at sove på og i stuen, når den har stået på filmaften. Sidstnævnte kan virkelig anbefales – måske vi bare skulle skifte vores sofa ud med en stor madras?!

Madrassen er bygget op af fem lag: et hvidt dækstykke øverst (som kan lynes af og vaskes – smart), to skumlag, en støttende skumbase og så et skridsikkert underlag. Vi var lidt spændte på at sove på en skummadras frem for en springmadras, men jeg ville faktisk ikke have gættet på, at den var uden fjedre, hvis ikke jeg havde vidst det. Vi har også kun haft positive tilbagemeldinger fra vores AirBNB-gæster, så den er helt sikkert godkendt indtil videre. Og så for at vende tilbage til indledningen i dette indlæg: det var verdens nemmeste madras at “installere”. Den ankom i en aflang pakke ca. på størrelse med et lille sofabord. Heri lå madrassen vakuumpakket og skulle så placeres på lamellerne i sengen og befries for plastikindpakningen, hvorefter den foldede sig selv ud. På billederne og i videoen ovenfor kan I se processen fra vi modtog madrassen til det færdige senge-setup stod klar. På sengen ligger også en dobbeltdyne og to puder i et sæt pivlækkert sengetøj i vasket hør. Sengetøjet er ikke hvad vi vil karakterisere som billigt, men til gengæld er vasket hør et lækkert og holdbart materiale, der er meget taknemmeligt overfor vask og generel slitage. Hovedpuderne er i memory-skum og det vil nok være en smagssag, om man bryder sig om at ligge på dem eller ej. Jeg er ikke kæmpe fan, men Lasse har faktisk fået det bedre i ryg og nakke efter han begyndte at bruge puden fra eve, så den har fået en fast plads i soveværelset nu.

Hvis I selv skulle få lyst til at investere i en madras fra eve sleep, har vi som en lille bonus fået lov til at dele en rabatkode, der giver jer to gratis puder med i købet for hver madras, I bestiller. I anvender rabatten ved at tilføje både madras og puder til kurven, hvorefter rabatkoden ÅRHUS (hvad ellers?! ;)) tilføjes ved check-out. 

The post Få din nye eve sleep madras med pakkeposten appeared first on Sidsel & Lasse.

Viewing all 91 articles
Browse latest View live